2700Filmklub efterår/vinter 2015: "Franske fristelser"

05.05.2015
  • ""
Så er programmet for efteråret og vinteren 2015 klar. Denne gang med fokus på filmatiseret fransk litteratur.

Efterår-/vinter-sæsonen 2015 byder på filmatiseringer af tre franske, litterære klassikere og en litterær salon.

____________________________________________________________________________________

#1/4 - Filmaften
Tirsdag d. 8. september kl. 18.30 / Kulturhuset Pilegården

Denne aften skal vi se filmatiseringen af Jean Giono’s roman ”Husaren på taget” fra 1951 I filmen møder vi en italiensk husarofficer på flugt og en ung adelskvinde strandet i et koleraramt Sydfrankrig i 1852 Filmens dramatiske handling følger deres oplevelser og spirende følelser for hinanden på deres vej mod hendes hjemegn og mand.

Oplæg og introduktion denne aften er ved kulturmedarbejder Finn Hansen, Kulturhuset Pilegården.

____________________________________________________________________________________

#2/4 - Filmaften

Tirsdag d. 22. september kl. 18.30/ Kulturhuset Pilegården

Kom og se filmatiseringen fra 2013 af Boris Vian’s surrealistiske kærlighedsroman ”Dagenes Skum” om de elskende Colin & Chlöe’s oplevelser i et magisk Parisunivers.

Filmen introduceres af Sara Lykke Nielsen, lektor i fransk & dansk med speciale i nyere fransk litteratur, herunder VIan. Medlem af SLC (selskab for nyere fransk litteratur)

____________________________________________________________________________________

#3/4 - Filmaften
Tirsdag d. 20. oktober kl. 18.30 / Kulturhuset Pilegården

2700Filmklub viser filmatiseringen af Gustave Flauberts mesterværk fra 1857 ”Madame Bovary” om en ung nygift kvinde, som ønsker at bryde ud af sit ægteskab og bryde med tidens borgerlige moral med fatale konsekvenser.

Oplægsholder denne aften er Kamel Benkaaba, der har fransk baggrund og bl.a. har undervist ved Aix en Provence Universitet men nu underviser ved film – og medievidenskab, Kbh. Universitet.

____________________________________________________________________________________

#4/4 - Litterær salon
Tirsdag d. 17. november kl. 18.30 / Kulturhuset Pilegården

2700Filmklub slutter sæsonen af med en Litterær Salon med fokus er på fransk litteraturs mange klassikere. Vi kan i flæng nævne Flaubert, Proust, Dumas, Duras og Houllebecq blandt de mange navne, som Frankrig har beriget verdenslitteraturen med.

Foredraget holdes af Bo Tao Michäelis: Frankofil magister i litteraturvidenskab, anmelder og forfatter til bl.a. skrifter om Moliere, Proust og Flaubert og meget mere……

____________________________________________________________________________________

Hvad er 2700Filmklub?

2700Filmklub er et samarbejde mellem bibliotekerne i Brønshøj og Husum samt Kulturhuset Pilegården, hvor fokus er på forevisninger af filmatiseret litteratur med inspirerende oplæg. Klubbens mål er at formidle spændingsfeltet mellem litteratur og filmmediet på en ny og spændende måde. Herudover arrangeres der Litterære Saloner og særarrangementer under overskriften 2700Filmklub. Som medlem af filmklubben vil man få rabat til disse.

Tidligere års sæsoner har omhandlet temaer så forskellige som Charles Dickens, Bröntesøstrene, Jane Austen, Jordens undergang, Hævn og Asien og senest kvinder i tysk litteratur og film.

Medlemskab for fire sæsonarrangementer udgør 75 kr. pr. halvår, og arrangementerne afholdes i Kulturhuset Pilegården. 

Køb sæsonbillet HER