Martin A. Hansen 110 år

  • Wikimedia Commons
20 aug

Dato

20.08.2019, 16:00 til 21:00
75 kr.
Betales kontant på dagen eller MobilePay: 22 80 08 27. Tilmelding senest 16. aug. på mail: roessing@mail.dk
Forfatteren Martin A. Hansen skrev nogle af sine vigtigste værker, da han boede i Brønshøj 1935-55. Denne dag ville han have fyldt 110 år.

I samarbejde med historiker og journalist Kaare Vissing Andersen markerer ”Landsforeningen Martin A. Hansen” forfatterens fødselsdag med en byvandring i forfatterens fodspor og et aftenprogram, der både byder på oplæg, sang og en prisuddeling.

Fejringen er opdelt i to arrangementer:

1. Vandring i lokalområdet kl. 16-18...

...hvor Vera og Martin A. Hansen boede i perioden 1935 til 1950. Som nygifte boede Martin A. Hansen og Vera på Fjenneslevvej, og her kom Hans-Ole til verden i 1939. Senere flyttede familien til Skolevangen, hvor Mette Lise blev født i 1943. Det var også i Brønshøj-området, Martin A. Hansen boede, da han gik ’under jorden’ i besættelsestiden. Undervejs vil Kaare Vissing Andersen fortælle om stederne og tiden i Brønshøj.

Deltagerne til denne første del skal regne med at være godt gående.

Vandringen begynder ved Kulturhuset Pilegården (tidligere medicinalvirksomheden LØVEN, hvor Martin A. Hansens svigermor Ida Jensen var ansat som økonoma).

Adresse: Brønshøjvej 17, 2700 Brønshøj.

2. Fejring i Kulturhuset Pilegården kl. 18-21

Her kan man møde op, hvis man ikke ønsker at deltage i den forudgående byvandring.

Program

  • Kl. 18:00 – Ankomst til Kulturhuset Pilegården– velkomst, sang og indledning ved Landsforeningens formand Ole Juul.
  • Kl. 18:15 – Let middag. I slutningen af middagen er der mulighed for at købe det nye boghefte ”Martin A. Hansen for begyndere”, bogen ”Daggry” ved Jørgen Jørgensen og ”Martin A. Hansen og Stevns” en lydbog med 21 noveller og essays. Alle nye udgivelser fra i år.
  • Kl. 19:00 – Martin A. Hansen-Prisen uddeles til lektor, forfatter og forsker Jørgen Jørgensen. Prisen motiveres af Hans-Ole Hansen og overrækkes af Ole Juul. Efter modtagelsen holder Jørgen Jørgensen en takketale.
  • Kl. 20:00 – Udnævnelse af nyt æresmedlem i Landsforeningen begrundes af Ole Juul.
  • Kl. 20:15 – Kaffe, te og lidt godt serveres og Martin A. Hansens høstsang synges. Aftenen rundes af med nyt fra Landsforeningen, og der bliver endnu engang mulighed for køb af de nye udgivelser.

Tilmelding

Deltagelse i fejringen på Pilegården inkl. let middag koster kr. 75. Beløbet kan betales i kontanter til Mette Lise i forbindelse med spisningen eller overføres via mobilepay til Ole Juul på 22 80 08 27.

Vigtigt: Tilmelding senest 16. aug. på mail: roessing@mail.dk. Meddel navn, hvor mange der kommer, og om I deltager i begge arrangementer.