Korsang med Synkoperne

  • Synkoperne
    Lise Rydstrøm
10 sep

Dato

10.09.2019, 19:00 til 21:15
Sæsonpris: 1468 kr. (35 lektioner)
For priser v/ opstart inde i sæsonen kontakt Jytte Bengtsson 26 85 38 60
Synkoperne arbejder seriøst og med henblik på koncerter, men altid i en hyggelig og humørfyldt atmosfære.

Synkoperne er et lille levende kor af sangglade mennesker og har eksisteret siden 1998.

For tiden er der 30 aktive medlemmer i koret i alderen fra 39-64 år. Koret øver tirsdage kl. 19.00-21.15 i Kulturhuset Pilegården og ofte mødes koret allerede ved 18-tiden og spiser i Café Glad.

Synkoperne indøver sangene i en hyggelig og humørfyldt atmosfære, for selvom der bliver arbejdet seriøst med sangene lægger de vægt på, at det skal være sjovt. Repertoiret er bredt: Der er blevet prøvet kræfter med stort set alle genrer inden for den rytmiske musik, fx pop, soul, gospel, jazz, latin, rock, blues, ballader, barbershop og afrikansk. 

Navnet 'Synkoperne' er hentet fra musikkens verden, hvor en synkope betegner en tone, der kommer betonet mellem to taktslag. Synkoper - også kaldet lift - anvendes ofte i rytmisk musik og navnet er derfor særdeles betegnende for koret. Synkoperne holder 2-3 koncerter om året. I Pilegårdens café holder de hvert år både en julekoncert og en forårskoncert og derudover deltager koret typisk også i Rytmisk Centers afslutningskoncerter. En gang om året i januar måned samles koret desuden til korweekend med sang, god mad og hyggeligt samvær. 

Dirigent:

Lise Rydstrøm er korets dirigent og er cand.mag. i dansk og musik. Hun har i mere end 20 år arbejdet som adjunkt, kordirigent, sanger, akkompagnetør og musikpædagog i gymnasiet, på HF og i den frivillige voksenundervisning. Hun har et smittende godt humør, og er en ørn til at finde gode sange og arrangementer til koret. 

Synkoperne er et kor under Rytmisk Center