Klassisk indisk musik: Ghatam Suresh's mRittikA (IND)

  • Ghatam Suresh Vaidyanathan
  • Suresh Vaidyanathan

Performance | Ghatam Suresh Vaidyanthan | IIS 2016

20 aug

Dato

20.08.2018, 19:00 til 21:00
Fri entré
Klassisk indisk musik er langt mere rytmisk end det, vi kender fra vestlig musik. Oplev denne aften et indisk femmandsorkester på ghatams.

Det er mildt sagt en sjældenhed, at du kan opleve indiske Suresh Vaidyanathan og hans femmandsorkester på dansk jord, og der venter dig noget helt særligt. Han er percussionsverdenens pendant til fordboldhelten Pelé - berømt for din fejfrie teknik og unikke stil. Han er født ind i en musikerfamilie, og til trods for at han blev ramt af polio som barn, er han i dag professionel musiker og efterspurgt i hele verden.

Klassisk indisk musik

Der er to begreber, man ofte støder på i indisk klassisk musik. At musikken er Hindustani eller Karnatisk. Det hentyder til, om musikken har rødder i Nordindien (Hindusthan) eller Sydindien (Karnataka m.m.). 

Ghatam-musik hører til den klassiske karnatiske musiktradition fra Sydindien, og er væsentligt mere rytmisk end det, vi kender fra vestlig klassisk musik. En ghatam er en terrakottakrukke, der bliver brugt som percussioninstrument og Suresh Vaidyanathan og hans femmandsorkester spiller på ghatams i flere forskellige størrelser.
De spiller også på forskellige andre instrumenter og synger til. Alt i alt en indtagende musikalsk oplevelse.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Den Indiske Ambassade og foreningen for herboende Indere, Indians in Denmark.