De Efterladte (+søndagsbord)

De efterladte: Nattens lys

27 okt

Dato

27.10.2019, 14:00
100 kr.
Søndagsbord til 100 kr. (købes separat). Arrangeret af Music House Brønshøj
Kraftfulde poetiske sange med tankevækkende tekster fra den tidligere Olesen-Olesen-sangskriver.

De Efterladte består af Peter H. Olesen og Michael Lund. Peter H. Olesen som både synger og skriver teksterne, har spillet musik siden begyndelsen af 1980'erne. Når han ikke skriver tekster til De Efterladte, udgiver han romaner og digtsamlinger. I 1998-2007 havde Peter, sammen med sin bror, bandet Olesen-Olesen hvor han også skrev teksterne. Michael Lund har spillet musik mindst lige så længe som Peter, både i egne grupper men også i Olesen-Olesen hvor han var sideman. Michael Lund er siden da sprunget ud som komponist, og nu spiller han alskens instrumenter. I 2010 finder Peter og Michael sammen igen og beslutter sig for at spille under navnet De Efterladte. I De Efterladte finder man også duoens tredje mand Boi Holm, der både fungerer som producer og teknikker. Derudover spiller Boi på alt, hvad der er at spille på. 

De Efterladte udgav deres første album "Traditionen utro" i 2011 og har siden udgivet yderligere 3 albums. På det fjerde album "Synger dagen ind" som udkom i efteråret 2018, er musikken både storladen og fortroligt lavmælt på samme tid. Selvom det kan lyde paradoksalt, så forstår man det når man hører musikken. Musikken er oftest i mol, lydbilledet er minimalistisk og lettere kuldslået og i fokus er stadig den prunkløse og usentimentale vokal. 

Klaus Lynggaard er i sin anmeldelse i Weekendavisen (11/1-2019) meget glad for albummet og han skriver bl.a.: "Her i fjerde ombæring har de to gentlemen skiftet strengene ud med tangenter og med "Synger dagen ind" altså lavet et album baseret næsten udelukkende på keyboards. Alle af ældre dato, vel at mærke. Dette skifte i klang og tilgang klæder gruppen; Olesens ikke store, men karakteristiske stemme på kanten til sprechgesang gør sig godt i selskab med de enkle tangentfigurer, hvis primære funktion er at rejse et rum omkring teksterne. Har sagt det før, men gentager gerne mig selv: Få herhjemme skriver så meningsfulde og smukt eksekverede sangtekster som hr. Olesen, der på den ene side har en poets fornemmelse for sproget, men på den anden aldrig glemmer, at der er tale om sange, som skal høres og forstås gennem ørerne og ikke nødvendigvis læses... Man føler sig i godt selskab med De Efterladte, den sjældne lyd af et par ældre herrer, der anerkender tidens gang. Hvor det faktum, at døden uvægerligt rykker nærmere, kun øger glæden ved det banalt hverdagsagtige, der jo ejer sin egen særegne fortryllelse, hvis man har blik derfor. Som støvsuget for bitterhed og fortrydelse er der tale om en flok flotte numre om en emnekreds, der ikke er meget glamour over, men som til gengæld driver af dyrekøbt erfaring og en forsigtig taknemmelighed over livet, som det nu engang er. Trods alt."

Anmeldelser:
5 stjerner i Jyllandsposten
5 stjerner i Gfrock
4 stjerner i Gaffa
Blandt årets bedste danske album i Jyllandsposten
Blandt årets bedste danske album i GFRock

Søndagsbord

Serveres kl. 12.30-13.30
Pris: 100 kr. Madbillet sælges seperat

Arrangeret af Music House Brønshøj med støtte fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg.