Cæcilie Norby & Lars Danielsson (Vinterjazz)

  • Portrætfoto af Cæcilie Nordby
    Pressefoto

Stepping Stone### from the album "SILENT WAYS" (actmusic.com)

05 feb

Dato

05.02.2019, 20:00 til 22:00
185 kr.
Foregår i Salen på 1. sal. Døre åbner kl. 19.30.
Glæd dig til et intimt, frugtbart og rørende musikalsk møde mellem en stor sangerinde og en fantastisk bassist og musiker.

Danske Cæcilie Norby og svenske Lars Danielsson danner par både privat og professionelt. Deres betagende musikalske univers blev senest udfoldet på albummet "Just the Two of Us", som blev indspillet i deres studie i Sverige. 

Lige så eftertænksomt, følsomt og nærmest magisk, som kun en musiker som Lars Danielsson kan introducere en melodi, lige så naturligt falder Cæcilie Norby ind og synger med sin helt egen, uafrystelige følsomme, bluesy, charmerende evne for fortolkning. På repertoiret er der både fortolkninger af sange af Joni Mitchell, Leonard Cohen og den store sangskriver Abbey Lincoln, men også duoens egne rigt varierede kompositioner.

Danielsson spiller bassen med både fingre og bue, men det er langt fra alt. Han spiller også cello og viser sig desuden som en fin guitarist, og så håndterer han en række perkussion-instrumenter, inklusive marimba. Norbys vokale indsatser spænder fra det mest følsomme pianissimo til det kraftfulde ekspressive, og også hun akkompagnerer med diverse perkussion, den Nigerianske udu og tommelfingerpianoet, sansula. 

Internationalt format

Vi kender Cæcilies historie. Efter som ganske ung, i starten af 80'erne, at have sunget i den prisvindende jazz-rock gruppen Frontline slog hun for alvor igennem og blev "verdensberømt" i Danmark med pop/rock gruppen OneTwo. Jazz'en har dog altid ligget hende nær, og i halvfemserne blev Cæcilie Norby, som den første europæiske kvindelige sangerinde, signet til det legendariske Blue Note label, noget der bl.a. førte til samarbejder med verdensstjerner som Chick Corea og John Scofield. Cæcilie har høstet stor international anerkendelse i kraft af sin personlige og alsidige stemme, men især også fordi hun igennem sin karriere har været skelsættende og banebrydende mht. at kunne navigere på tværs af musikalske genrer, og forene dem i et helstøbt troværdigt udtryk.

Også Lars Danielsson har en stor international karriere. Han har, blandt mange, arbejdet med musikere som Charles Lloyd, Mike Manieri og Brecker Brothers, men først og fremmest har han udviklet sig som en personlig musiker og producer, med en række fremragende og anmelderroste udgivelser i eget navn på det velansete og for sine kvalitetsudgivelser højt berømmede tysk/europæiske plademærke ACT Records. I dag betragtes Lars Danielsson som en af de mest betydningsfulde jazzmusikere i Europa, og han har modtaget en af jazzmusikkens største priser, den prestigefyldte tyske ECHO Jazz, som bedste internationale bassist 2015.

Glæd dig til at opleve et sandt dream-team på scenen denne aften. 

Koncerten er støttet af Statens Kunstråd og Københavns Musikudvalg.