Corona-virus

Vær opmærksom på, at mange services og tilbud i Københavns Kommune er lukket eller ændret pga. corona-virus. Læs her, hvordan de forskellige områder fungerer i de næste uger, og hvordan du kommer i kontakt med os.

 

Læs mere på kk.dk/corona

 

Bytteriet Brønshøj: Bøger og brætspil (midlertidig lukket)

  • Brønshøjs nye byttestation åbner
    MGA
28 feb

Dato

28.02.2020, 15:00 til 24.04.2020, 00:00
Gratis
Åbent døgnet rundt.
Brønshøj har fået en ny byttestation: Bytteriet. Andet byttetema i 2020: Bøger og brætspil. Kom og vær med til at bytte det igang!

Bytteriet er et sted, hvor man kan stille og tage ting gratis. Et årshjul med skiftende temaer sikrer, at der byttet forskellige ting i løbet af året.

I denne omgang bytter Brønshøj bøger og brætspil. Alt indenfor litteraturen af børnebøger, krimier og fagbøger er velkomne og de gamle brætspil kan bytte hænder og kaste flere hyggestunder af sig i nye hjem.

BYTTERIET

Brønshøj har på gavmild vis doneret smukke gamle materialer, som vi har forvandlet en lokal og flytbar byttestation. Vinduerne fra et lokalt gammelt kollektiv, har været i nænsomme hænder, og har sammen med de andre donationer, taget nye former – og står nu forvandlet og klar som en mobil byttestation. Der er arbejdet intenst med at få boden til at leve op til den bæredygtige tankegang, samtidig med at boden gerne skal bidrage positivt til bybilledet og udføre et praktisk og faktisk formål. 
 
Med Bytteriet ønsker vi at skabe nogle rammer, der gør det lettere at reducere affaldsmængden, give brugte ting et godt efterliv, mindske nyindkøb og udbrede en mere bæredygtig tankegang. Bytteriet er kort sagt et lille grønt fællesskab på hjul, hvor Brønshøj bytter med hinanden. 

Fælles for tingene som skifter hænder i en byttestation er, at de ikke længere har den store værdi for giveren, men kan få det for deres nye ejere.  En byttestation består oftest af et skur eller skab, og kan blive et lokalt mødested i byrummet, der fremmer medborgerskab og fællesskab gennem det at give til hinanden. Byttestationer er i øvrigt allerede et temmelig udbredt fænomen i større byer som Berlin og Amsterdam, hvor de kaldes “Give Boxes” eller “Swapping Stations”. 

BRØNSHØJ BYTTER ÅRET RUNDT

Legetøj

Søndag den 3. november – til fredag den 3. januar 
Lego, bamser, puslespil, dukker, figurer, spil mm. 

Service

Fredag den 3. januar – fredag den 28. Februar 
Keramik, glas, tallerkener, bestik, vaser mv. 

Bøger og brætspil

Fredag den 28. februar – fredag den 24. april 
Alt indenfor litteratur; børnebøger, krimier, fagbøger samt brætspil 

Plantebytte

Fredag den 24. april – fredag den 26. juni
Frø, stauder, forårsløg/blomster, stueplanter, sommerblomster samt haveredskaber 

Tøj og sko

Fredag den 26. juni - fredag den 28. august
Tøj og sko for babyer, børn og voksne 

Plante og høstbytte

Fredag den 28. august - Fredag den 30. oktober 
Frø, stauder, haveredskaber, høst af æbler mm 

Legetøj

Fredag den 30. Oktober – fredag den 27. November
Dublo, bamser, puslespil, dukker, figurer, spil mm. 

Legetøj og julepynt

Fredag den 27. November til fredag den 8. januar 2021
Julekugler, nisser, pynt der bidrager til den gode julestemning