Big Daddy Wilson (US)

Big Daddy Wilson - Baby´s Coming Home Again (official music video)

29 sep

Dato

ons. 29. sep. kl. 20.00 til kl. 22.00
160 kr.
Foregår i Salen.
Big Daddy Wilsons bluesvokal er både kraftfuld, alsidig og spirituel.

Få bluesmusikere synger med autenticitet og nerve som Big Daddy Wilson. Han voksede op i North Carolina, hvor han lærte at synge i den lokale kirke. I dag er han i 50'erne og hvilken vokal han råder over. Stemmen er både fløjlsblød og soulinspireret, samt uhyre alsidig og kraftfuld. Han bliver tit sammenlignet med et af sine egne forbilleder, Eric Bibbs, både hvad angår udtryk, tonefald og måden at fortolke sange på. Og nåh, ja, så bidrager han også til groovet på trommer og percussion, samtidig med at han synger. Musikken rummer både elementer af roots, soul, funk, gospel og blues.

Big Daddy Wilson lod sig indrullere i den amerikanske hær og blev udstationeret til Tyskland tilbage i 1979. Her endte han med at bosætte sig efter værnepligten og i stedet lade sig indrullere i blues- og rootsmusikens tjeneste.

Til koncerten i Pilegården går han på scenen med et sammenspillet hold af musikere, der spiller med et urværks præcision og også imponerer med deres korarbejde. Stilen er knap så rå og upoleret, som mange af hans blueskollegaer. Der er et raffinement i formsproget, men samtidig er bluesrødderne intakte i det fortrinsvis akustiske setup. 

Arr. af Music House Brønshøj med støtte fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg.